Κερασιά καριέρας

kerasia1-1-1

Να πω ότι δεν συγκινήθηκα βλέποντας τους καρπούς των μηδαμινών μου προσπαθειών;

Να πω ότι η καρδιά μου δεν σκίρτησε, κάνοντας Dum Tek Tek, όπως λέει και η ευειδής νεαρά Τουρκάλα αοιδός, μπρος στη θέα της προκομμένης μου κερασιάς;

Όχι, δεν θα πω τίποτα από όλα αυτά, απλά να πω ότι όλα τα λεφτά εδώ είναι το πλαστικό πανεράκι, το οποίο σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες μαρτυρίες του άμεσου οικογενειακού μου περιβάλλοντος, χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60!

Αμ πως!

Advertisements

10 responses

 1. Τα υπόλοιπα κατέληξαν στο στομάχι μου πριν ξαποστάσουν στο μπωλ.
  Ε ναι, αυτή είναι καριέρα, γαλότσα, καπέλο και πανέρι 🙂

 2. Έτσι χτίζεται η επιστολή παραίτησης. Δεντράκι – δεντράκι!
  Και όταν συμπληρωθούν τα δεντράκια τα βροντάμε και φύγαμε!!!

 3. Να απολαύσεις τα κερασάκια της δικής σου κερασιάς, εκείνης που πότισες και ίσως εξομολογήθηκες τους καημούς σου κάποια στιγμή. Τα δένδρα μας ακούν και δίνουν τους καλύτερους καρπούς όταν φερόμαστε με στοργή. Πλάσματα είναι και αυτά.

  Τι μου θυμίζεις, δεκαετία του 60 τότε που το κάθε σπίτι είχε πλαστικά καλαθάκια που τα βάζαμε στο τραπέζι της κουζίνας με τα εποχιακά φρούτα μέσα. Μήπως θυμάσαι και το διχτάκι για τα ψώνια;

  Καλοφάγωτα τα κεράσια. Φρόντισε να πασαλειφθείς.

 4. @ Γιάννη, το έχω δηλώσει, μόλις καρποφορήσει και η μπανανιά μου (η οποία χαμπάρι δεν παίρνει ακόμα από καριέρες), τότε η επιστολή θα είναι έτοιμη για αποστολή!

  @ Θεία Λένα, η συγκεκριμένη κερασιά το παλεύει μόνη της, ούτε τον καημό μου δεν της έχω πει, καθώς παραδίπλα υπάρχει μια μουσμουλιά που έχει και πιο παχύ ίσκιο και με εμπνέει περισσότερο, άσχετα από το γεγονός ότι σιχαίνομαι τα μούσμουλα.
  Τα διχτάκια δεν τα θυμάμαι να πω την αλήθεια, θυμάμαι όμως τον γαλατά που μας έφερνε στο σπίτι γάλα απαστερείωτο, μέχρι που σταμάτησε ξαφνικά γιατί κέρδισε το Προ-πο και έζησε αυτός καλά κι εμείς χειρότερα 😆

 5. Γειάσου καλέ μου Γιαννάκη!..και..τι ωραία φωτό! πολύ ωραία…έχεις κερασιές;;αν και δεν μ αρέσει και πολύ το κεράσι,σα φρέσκο φρούτο (εκτός από το γλυκό κερασάκι που εκεί δεν είναι ίσως φρέσκο)….έχω να πώ ότι μ αρέσουν πολύυ τα πανέμορφα λουλουδάκια της! και το χρώμα τους και το άρωμά τους που είναι φανταστικό!…πάρα πολύ ωραία η φωτό σου!…καλέ μου να σου πώ ότι απόδώ και πέρα,θα με βρίσκεις εδώ-www.mikriahtida.wordpress.com ok;;;φιλάκια πολλά!…..

 6. Προσοχή με τα κερασάκια.Με το μαλακό… Όμορφη η φώτο με το πανεράκι.Μου θυμίζει παλιούς καλούς καιρούς…Να περνάς καλά!Καλό βράδυ!

 7. Άσπρη σταπίδα ραζακιά και κόκκινο κεράσι,

  τ’ αντρόγυνο που στέριωσε ν’ ασπρίση, να γεράση.

  Έτσι λέει το άσμα το Κρητικόν! Εξαιρετική φωτογραφία, ελπίζω και τα κερασάκια!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s